Εικόνα από Αλλαγή

Αλλαγή

Συγγραφέας: Μπαρούτας Σταύρος
ISBN: 9789604575572
Η επιλογή που καθορίζει την επιτυχία
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Σε ένα περιβάλλον ασταθές με την αβεβαιότητα να πλανάται ολοένα και περισσότερο στην σκέψη των πολιτών, ο δρόμος που οδηγεί στην έξοδο από την κρίση, φαντάζει δυσκολότερος και θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ανέφικτος. Οι αλλαγές που βιώνουμε όλοι μας ανεξαιρέτως είναι τόσο ραγδαίες, έτσι ώστε και οι πιο αισιόδοξες φωνές καλύπτονται ξεκάθαρα από ένα πέπλο απαισιοδοξίας και κατήφειας. Όχι βεβαίως άδικα.
Εφαρμόζονται πολιτικές -σύγκλησης τις ονομάζουν- που θεωρούνται μονόδρομος, για μια βιώσιμη οικονομική πολιτική, καταδυναστεύοντας ωστόσο τις περισσότερες φορές, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων κυρίως, με αποτέλεσμα την οικονομική δυστοκία των νοικοκυριών και την επιδείνωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων. Όροι όπως "ευελιξία", "επαναδιαπραγμάτευση μισθών και ημερομισθίων", "ανεργία", "αθέτηση υποχρεώσεων", "αβεβαιότητα", βρίσκονται στο καθημερινό λεξιλόγιο μας και βασανίζουν την σκέψη μας.
Ωστόσο, πάντα υπάρχει η ελπίδα και οι άνθρωποι που θα οδηγήσουν τον κόσμο σε αυτήν. Τα όρια που τίθενται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές μπορούν κατά κάποιο τρόπο να ξεπεραστούν, εάν και εφόσον, εμείς οι ίδιο το πιστέψουμε. Εάν με λίγα λόγια μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο σκέψης μας, την συμπεριφορά μας και την στάση μας απέναντι στα πράγματα και να καταργήσουμε δεδομένα, που θεωρούνταν τρόπος ζωής μέχρι πρότινος. Η λέξη κλειδί λοιπόν, είναι η "αλλαγή". Μια έννοια τόσο παρεξηγημένη, αλλά και τόσο εύηχη, που στο άκουσμα της εμπνεύστηκαν πολίτες, την υιοθέτησαν ηγέτες και έγιναν κοινωνοί της, με απώτερο σκοπό την βελτίωση των συνθηκών των ανθρώπων.
Με την έννοια της αλλαγής λοιπόν πραγματεύεται και το συγκεκριμένο βιβλίο, πράγμα καθόλου εύκολο αναντίρρητα, καθώς χρειάζονται ολόκληροι τόμοι για να αναλυθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο. Μολαταύτα, επιχειρείται μια επισκοπική ανάλυση του φαινομένου της αλλαγής, όχι τόσο σε επιστημονικό επίπεδο - αν και αναλύονται κάποιες έννοιες, έστω και ακροθιγώς - , όσο στα πλαίσια μιας επιχείρησης και του ιδιωτικού εν γένει τομέα.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789604575572
Εκδότης Μαλλιάρης Παιδεία
Έτος έκδοσης 2012
Σελίδες 79