Εικόνα από Ανάλυση κατασκευών - Σύγχρονες μέθοδοι με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών - 3η έκδοση

Ανάλυση κατασκευών - Σύγχρονες μέθοδοι με χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών - 3η έκδοση

Συγγραφέας: Κωμοδρόμος Πέτρος
ISBN: 9789604618606
Στην Ανάλυση κατασκευών περιγράφονται σύγχρονες μέθοδοι στατικής και δυναμικής ανάλυσης κατασκευών, με έμφαση στη χρήση υπολογιστών. Στόχος του συγγραφέα είναι το βιβλίο να αποτελέσει χρήσιμο βοήθημα για τους φοιτητές των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτονικής, αλλά και για τους επαγγελματίες μηχανικούς που θα ήθελαν να ενημερωθούν για τις σύγχρονες μεθόδους ανάλυσης κατασκευών.
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

  • Στο πρώτο μέρος του βιβλίου ο συγγραφέας εισάγει τον αναγνώστη στις βασικές αρχές και μεθόδους στατικής ανάλυσης των κατασκευών.

  • Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται οι μητρωικές μέθοδοι ευκαμψίας και δυσκαμψίας για τη στατική ανάλυση δικτυωμάτων και πλαισιακών κατασκευών.

  • Στο τρίτο μέρος παρουσιάζεται η δυναμική ανάλυση μονοβάθμιων και πολυβάθμιων συστημάτων και οι αναγνώστες εισάγονται στην τεχνολογία της σεισμικής μόνωσης κατασκευών και στις μεθόδους πεπερασμένων στοιχείων.

  • Στο τέταρτο μέρος παρουσιάζονται στοιχεία προγραμματισμού μεθόδων στατικής και δυναμικής ανάλυσης, και σχολιάζεται η χρήση λογισμικού ανάλυσης κατασκευών μέσω ενός ενδεικτικού παραδείγματος στο πρόγραμμα ανάλυσης κατασκευών SAP2000.

Στην παρούσα 3η έκδοση έχουν γίνει σημαντικές βελτιώσεις και χρήσιμες επεκτάσεις, οι οποίες προέκυψαν μετά από μια δεκαετία χρήσης του βιβλίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και σε πανεπιστήμια της Ελλάδας. Τόσο τα παραδείγματα όσο και οι παρεχόμενες ασκήσεις προς επίλυση στο τέλος βασικών κεφαλαίων, ιδιαίτερα αυτών που αφορούν τη δυναμική ανάλυση, έχουν επιλεκτικά εμπλουτιστεί, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί νέα, πιο ευκρινή σχήματα.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789604618606
Εκδότης Κλειδάριθμος
Σελίδες 944