Εικόνα από Άνομος κόσμος

Άνομος κόσμος

Συγγραφέας: Λούλης Γιάννης
ISBN: 9789600366037
Πώς φτάσαμε στην εποχή Τραμπ
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Ένας σκοτεινός πρωταγωνιστής και ένα σκοτεινό φαινόμενο σφραγίζουν την εποχή μας. Ο πρωταγωνιστής είναι ο πρόεδρος της μοναδικής πλέον υπερδύναμης και ηγέτιδας του δημοκρα­τικού στρατοπέδου, Ντόναλντ Τραμπ. Το φαινόμενο είναι η δυναμική του ακροδεξιού λαϊκισμού που επικράτησε στην Αμερι­κή και κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη.

Το 1989 έδινε την εντύπωση πως οι δημοκρατίες θα πολλα­πλασιάζονταν. Πως οι αξίες τους θα κυριαρχούσαν. Όμως η κρί­ση της πολιτικής παγκοσμίως, ο κλυδωνισμός των καπιταλιστι­κών οικονομιών το 2008, οι βαθιές ανισότητες αλλά και η αυθαι­ρεσία των ισχυρών οδήγησαν σε έναν άνομο κόσμο. Από εκεί θα ξεπηδούσαν οι τοξίνες της «εποχής Τραμπ».

Ο Τραμπ βρήκε στρωμένο χαλί. Μέσα από το ράγισμα των φι­λελεύθερων αξιών, ελέω των προκατόχων του. Μέσα από την κρίση των πολιτικών συστημάτων της Αμερικής και της Ευρώπης. Τη συσσωρευμένη οργή των «ξεχασμένων» της κοινωνίας. Με τα ατομικά δικαιώματα να υποχωρούν παντού. Με τον ιό της ανο­μίας να εκτρέφει τους ποικιλόμορφους «Τραμπ» της εποχής μας.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789600366037
Εκδότης Καστανιώτης
Έτος έκδοσης 2019
Σελίδες 120