Εικόνα από Βασικές αρχές των αγορών συμβολαίων και δικαιωμάτων

Βασικές αρχές των αγορών συμβολαίων και δικαιωμάτων

Συγγραφέας: John Hull
ISBN: 9789604617685
Γνωρίστε την 9η ενημερωμένη και αναθεωρημένη αμερικανική έκδοση! Η «βίβλος» των αγορών συμβολαίων και δικαιωμάτων (futures and options markets) –που χρησιμοποιείται ως βασικό ακαδημαϊκό σύγγραμμα σε δεκάδες πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο– σε αυτή την αναθεωρημένη και ενημερωμένη ένατη αμερικανική έκδοση.
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Περιλαμβάνει πολλά νέα χαρακτηριστικά, όπως:

• Σημαντική αναθεώρηση του κεφαλαίου για τις συμφωνίες ανταλλαγής, με βελτιωμένη παρουσίαση της ύλης, ώστε να αντικατοπτρίζονται οι πρόσφατες εξελίξεις στην αγορά.

• Αναλυτική εξέταση των νέων κανονισμών που αφορούν τη διαπραγμάτευση και εκκαθάριση των εξωχρηματιστηριακών παραγώγων.

• Επιπλέον υλικό σχετικά με τις συμφωνίες ημερήσιας ανταλλαγής και τη χρήση των επιτοκίων ημερήσιας ανταλλαγής ως ενδεικτικών τιμών επιτοκίων μηδενικού κινδύνου κατά την αποτίμηση παραγώγων.

• Εκτενή παρουσίαση του τρόπου υπολογισμού και χρήσης των ελληνικών παραμέτρων.

• Βαθύτερη ανάλυση της μετρικής της αναμενόμενης απώλειας λόγω της αυξανόμενης σημασίας της.

• Νέα έκδοση του ευρέως αναγνωρισμένου λογισμικού DerivaGem.

Ο John Hull είναι Καθηγητής Παραγώγων & Διαχείρισης Κινδύνου, κάτοχος της έδρας Maple Financial Group της σχολής Joseph L. Rotman School of Management στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη αυθεντία στα παράγωγα και τη διαχείριση κινδύνων, με πολλές δημοσιεύσεις και έργο που εστιάζει κυρίως στην εφαρμοσμένη έρευνα. Έχει διατελέσει σύμβουλος πολλών βορειοαμερικανικών, ιαπωνικών και ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία διδασκαλίας, συμπεριλαμβανομένου του αναγνωρισμένου κύρους βραβείου Northrop Frye Award του Πανεπιστημίου του Τορόντο. Το 1999 ψηφίστηκε Ειδικός Χρηματοοικονομικής Μηχανικής της Χρονιάς από τη Διεθνή Ένωση Ειδικών Χρηματοοικονομικής Μηχανικής (International Association of Financial Engineers).

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789604617685
Εκδότης Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης 2017
Σελίδες 728