Εικόνα από Δεν παίζεις μόνο εσύ. Υπάρχουν κι άλλοι!

Δεν παίζεις μόνο εσύ. Υπάρχουν κι άλλοι!

Συγγραφέας: Σιδέρης Νίκος
ISBN: 9789604558339
Ήθος και τέχνη της ανθρώπινης σχέσης
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Το βιβλίο συμπεριλαμβάνεται στη βάση συγγραμμάτων Εύδοξος (κωδικός βιβλίου: 24032). Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα, τα περιεχόμενα και το οπισθόφυλλο εδώ.

Κάθε άνθρωπος, κάθε μέρα, συναντά εκδηλώσεις ενός ιδιότυπου εγωκεντρισμού. Στο πλαίσιο μιας ανθρώπινης σχέσης, κάποιος να φέρεται δίχως να λογαριάζει τον άλλον. Να παραβλέπει την πρωταρχική πραγματικότητα, που είναι ότι, στην ανθρώπινη σχέση, δεν παίζεις μόνο εσύ. Υπάρχουν κι άλλοι!
Πώς προκύπτει αυτό; Τι μπορώ να κάνω γι’ αυτό; Η καλλιέργεια της ανθρώπινης σχέσης έχει βάση την επίγνωση, άξονα τη συναισθηματική ευθύνη και οδηγό δυο πράγματα απλά: Σεβασμό κι εναρμόνιση — μαζί με μια σωτήρια δόση χιούμορ.

Αυτό λοιπόν θα συζητήσουμε εδώ: Πώς γίνεται και η συνάντηση με τον άλλον άνθρωπο αστοχεί ή παραμένει άγονη; Πώς γίνεται και μια ανθρώπινη σχέση μπλοκάρει, φτωχαίνει, ατροφεί και σβήνει; Πώς γίνεται και δυο άνθρωποι (ή και περισσότεροι) έρχονται κοντά, αλλά η επαφή τους δεν φέρνει καλό; Και μάλιστα, πώς γίνεται και η σχέση τους, αντί για καλό, φέρνει κακό; Γιατί, αντί εμπιστοσύνη κι ευχαρίστηση, άφημα και υποστήριξη, συναντάμε και βιώνουμε δυσπιστία, αμφιβολία, ένταση, δυσαρέσκεια, αγωνία, τσίτα, φόβο, απόσταση κι εγκατάλειψη (και λίγα μάλλον λέω)... Πώς η αυθεντικότητα δεν έχει τόπο να σταθεί και η ζωή στην ανθρώπινη σχέση καταντά παράσταση – καμιά φορά, μάλιστα, χρήση-χρησιμοποίηση του άλλου, ακόμη και του εαυτού σου, «για τις ανάγκες της παράστασης»;

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν τα βιβλία του:
Bullying: Και όμως νικιέται!
Το κατά διαβόλου ευαγγέλιο
Μιλώ για την κρίση με το παιδί
Η τέχνη του κόκκου
Ο ερωτισμός στην τέχνη
Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο. Γονείς θέλουν!
Όπως ειπώθηκαν εκεί κι ακούστηκαν
Ένα τραγούδι για τον Ορφέα

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789604558339
Εκδότης Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης 2010
Σελίδες 288