Εικόνα από Διακριτά μαθηματικά

Διακριτά μαθηματικά

Συγγραφέας: David J. Hunter
ISBN: 9789605863043
Βασικές αρχές
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Το βιβλίο έχει σχεδιαστεί για φοιτητές σχολών επιστήμης των υπολογιστών ή μαθηματικών για μαθήματα διακριτών μαθηματικών, αλλά αποτελεί επίσης άριστη πηγή γνώσης για σπουδαστές άλλων πεδίων. Το κείμενο οργανώνεται γύρω από πέντε τύπους μαθηματικής σκέψης: λογική, σχεσιακή, αναδρομική, ποσοτική και αναλυτική. Για να ενισχύσει αυτή την προσέγγιση, ο συγγραφέας εισάγει την έννοια των γραφημάτων νωρίς στο βιβλίο και γίνεται αναφορά σε αυτά σε ολόκληρο το κείμενο, παρέχοντας ένα πιο πλούσιο περιβάλλον για παραδείγματα και εφαρμογές.

Οι εφαρμογές εμφανίζονται σε όλο το κείμενο, ενώ το τελευταίο κεφάλαιο διερευνά αρκετές χρήσεις του συλλογισμού των διακριτών μαθηματικών σε διάφορα επιστημονικά πεδία. Μελέτες περιπτώσεων από τη βιολογία, την κοινωνιολογία, τη γλωσσολογία, τα οικονομικά και τη μουσική μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μια ανεξάρτητη μελέτη ή για ερευνητικές εργασίες προπτυχιακών φοιτητών. Κάθε ενότητα συνοδεύεται από δικές της ασκήσεις, σχεδιασμένες έτσι ώστε να αναπτύσσουν τις δεξιότητες ανάγνωσης και γραφής αποδείξεων.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του βιβλίου «Διακριτά Μαθηματικά» έγκειται στην εξαιρετικά αποδοτική οργάνωση της ύλης του. Το βιβλίο προσεγγίζει τα Διακριτά Μαθηματικά με βάση τη μαθηματική θεώρηση που γέννησε τους βασικούς τους τομείς. Έτσι, καθένα από τα πέντε πρώτα κεφάλαια ξεκινά διαπιστώνοντας την ανάγκη προσέγγισης του πραγματικού κόσμου από μια συγκεκριμένη οπτική γωνία. Αυτό γίνεται μέσα από προσεκτικά επιλεγμένα παραδείγματα και διερευνητικά προβλήματα.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789605863043
Εκδότης Κριτική
Έτος έκδοσης 2019