Εικόνα από Διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα οικονομικά του νοικοκυριού σας

Διαχειριστείτε αποτελεσματικά τα οικονομικά του νοικοκυριού σας

ISBN: 9789602187395
Ένα εξαιρετικά επίκαιρο και χρήσιμο βιβλίο για τη διαχείριση των οικονομικών μας. Ο συγγραφέας, στέλεχος μεγάλης ελληνικής τράπεζας και καθηγητής χρηματοοικονομικής σε κολέγιο, συνδυάζει τη θεωρητική ανάλυση με την κατάθεση των εμπειριών μιας πλούσιας σταδιοδρομίας παρέχοντας υποδείγματα οικονομικών σχεδίων και χρήσιμες συμβουλές για λύσεις και εναλλακτικές επιλογές σε κάθε στροφή του ταξιδιού στον θαυμαστό κόσμο των οικονομικών του νοικοκυριού, μέσα από τις συμπληγάδες της εξέλιξης, μακριά από δογματισμούς και βεβαιότητες.
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Σήμερα η οικονομία του νοικοκυριού –ο οικογενειακός προϋπολογισμός, το εισόδημα, η πρόνοια για την επόμενη μέρα, η σύνταξη, η αποταμίευση, η κατανάλωση, η δαπάνη, το χρέος, η επένδυση, η ασφάλεια– στροβιλίζονται στον εξαντλητικό ρυθμό που επιβάλλει η ορχήστρα της κρίσης.

Ήρθε η ώρα για όλους μας, και όχι μόνο για όσους είχαμε αισθανθεί ότι το μοντέλο της κατανάλωσης με δανεικά χρήματα αγγίζει επικίνδυνα όρια και για όσους ανέμελα πιστεύαμε ότι η κατάσταση θα βελτιωνόταν στο διηκενές,  να αναζητήσουμε ένα χρηματοοικονομικό οικογενειακό σχέδιο που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας, δημιουργώντας προϋποθέσεις για αναβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου στον μέγιστο δυνατό βαθμό, στην κατεύθυνση μιας μονιμότερης αναθεώρησης των αξιών της ζωής και της προσωπικής ευημερίας.

Η προσέγγισή του «από την πλευρά του πολίτη-καταναλωτή» θα αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη στους προσωπικούς χρηματοοικονομικούς συμβούλους -στελέχη τραπεζών, ασφαλειών, επενδυτικών εταιρειών και λογιστικών γραφείων-, καθώς και στους σπουδαστές που σκέφτονται να βαδίσουν σε αυτά τα μονοπάτια. Γιατί οποιαδήποτε μορφή παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών χτίζεται στα θεμέλια της γνώσης του πελάτη («KYC» –know your customer), για την εξασφάλιση της αφοσίωσής του με την ικανοποίηση των ιδιαίτερων αναγκών του. Σύμφωνα εξάλλου με ένα διαδεδομένο ορισμό, η ικανοποίηση του πελάτη ορίζεται στο επίπεδο που η προσφορά υπηρεσιών ξεπερνά τις προσδοκίες του.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789602187395
Εκδότης Κριτική
Έτος έκδοσης 2011
Σελίδες 472