Εικόνα από Διεθνής Επιχειρηματικότητα και Επενδύσεις: Σύγχρονο Ελληνικό Επιχειρηματικό Περιβάλλον

Διεθνής Επιχειρηματικότητα και Επενδύσεις: Σύγχρονο Ελληνικό Επιχειρηματικό Περιβάλλον

ISBN: 9789603519607
Το βιβλίο ανεβάζει τον πήχη ανάλυσης και πολιτικής της επιχειρηματικότητας στην ελληνική βιβλιογραφία η οποία ξεκινά από τους αρχαίους Έλληνες.
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Το θέμα λόγω της οικονομικής κρίσης έχει γίνει σλόγκαν ως ο τρόπος εξόδου από την κρίση. Αυτό που δεν υπολογίζουν οι αναλυτές όταν αναφέρονται στην επιχειρηματικότητα είναι η θεωρητική βάση της που είναι αναγκαία για να ευδοκιμήσει. Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει βιβλίο του Αριστείδη Μπιτζένη.
Το βιβλίο ανεβάζει τον πήχη ανάλυσης και πολιτικής της επιχειρηματικότητας στην ελληνική βιβλιογραφία η οποία ξεκινά από τους αρχαίους Έλληνες. Είναι ενδιαφέρον να τονίσουμε ότι οι αρχαίοι Έλληνες αποδέχονται τον ρόλο του επιχειρηματία και τη χρησιμότητά του. Η έννοια της επιχειρηματικότητας εντοπιζόταν στην ανακάλυψη και, κυρίως, στην υλοποίηση κερδοφόρων ευκαιριών και τη σύλληψη της καινούργιας ιδέας για τη δημιουργία μίας καινούργιας επιχείρησης. Όπως τόνιζαν οι αρχαίοι μας, το προσωπικό όφελος όταν γίνεται σε ηθικό και νόμιμο πλαίσιο, έχει θετικά αποτελέσματα για την οικονομική ευημερία της πόλης, οδηγεί σε ανάπτυξη των τεχνών και του πολιτισμού και επιτυγχάνει ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης.
Με το ίδιο τρόπο ο Αριστείδης Μπιτζένης μας αναλύει με επιστημονικό τρόπο τα θετικά αποτελέσματα της επιχειρηματικότητας για την ευημερία της οικονομίας μας. Το βιβλίο θα αποδειχτεί ότι είναι αναγκαίο εγχειρίδιο για τη μελέτη και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
- ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
- ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΕΣ DOING BUSINESS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
- Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
- Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ
- ΘΕΩΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
- ΣΚΙΩΔΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΗΘΙΚΗ, - ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΕΙΣΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ
- ΞΕΝΕΣ ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
- ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ/ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
- ΜΕΛΕΤΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ (CASE STUDIES)
- ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789603519607
Εκδότης Σταμούλης
Εξώφυλλο Μαλακό
Έτος έκδοσης 2014
Σελίδες 658