Εικόνα από ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (+CD-ROM-4η ΕΚΔΟΣΗ)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ (+CD-ROM-4η ΕΚΔΟΣΗ)

Συγγραφέας: Νικολαΐδης Χρήστος
ISBN: 9786185242527
ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Ο σκοπός του βιβλίου αυτού είναι να παρουσιάσει και να αναλύσει τη θεωρία και κυρίως τις πρακτικές εφαρμογές σχετικά με την κατάρτιση επενδυτικών σχεδίων, καθώς και τις μεθοδολογίες - τεχνικές χρηματοδότησης και αξιολόγησης των επενδύσεων και των επιχειρησιακών προγραμμάτων με έμφαση στα παραγωγικά σχέδια επενδύσεων που απευθύνονται στους αναπτυξιακούς νόμους και δευτερευόντως σε σχέδια επενδύσεων που υλοποιούνται με βάσει τις προδιαγραφές των Κοινοτικών Πλαίσια Στήριξης - ΕΣΠΑ.
Για τον σκοπό αυτό, η παρουσίαση αυτού του βιβλίου στηρίζεται στις αναλύσεις και αξιολογήσεις των επενδυτικών σχεδίων με βάση συγκεκριμένα πρότυπα/ μεθοδολογίες τόσο του πρόσφατου αναπτυξιακού Ν. 3908/11 (όπως τροποποιήθηκε) όσο και του ισχύοντος Ν.4399/16 ή άλλων πρόσφατων επενδυτικών κοινοτικών προγραμμάτων. Ειδικότερα, το παρόν βιβλίο αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό για κάθε μελετητή, σύμβουλο επενδύσεων - επιχειρήσεων, επιχειρηματία και σπουδαστή/φοιτητή, δεδομένου ότι αφενός βοηθά στην κατανόηση όλων των βασικών εννοιών, αφετέρου χρησιμοποιείται ως κύριο εργαλείο όχι μόνο άντλησης θεωρητικών γνώσεων αλλά και πρακτικής, άμεσης εφαρμογής τους σε προγραμματιζόμενες επενδύσεις.
Η συγγραφή του βιβλίου στηρίχθηκε στις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις που αφορούν την θεωρητική προσέγγιση σχετικά με την κατάρτιση οικονομοτεχνικών μελετών, καθώς επίσης και στη μακροχρόνια επαγγελματική εμπειρία του συγγραφέα σε νευραλγικούς τομείς που καλύπτουν το μεγαλύτερο φάσμα της προώθησης επενδύσεων (αξιολόγηση και έλεγχος επενδυτικών σχεδίων, χρηματοδότηση επιχειρήσεων, εκπόνηση οικονομοτεχνικών μελετών - διαχείριση επενδυτικών σχεδίων). Επιπλέον, το βιβλίο συνοδεύεται από ένα CD-ROM με εναλλακτικό διδακτικό υλικό, το οποίο περιλαμβάνει: ψηφιακό υλικό διαλέξεων του συγγραφέα που καλύπτει όλα τα κεφάλαια του βιβλίου, φροντιστηριακές - περιπτωσιακές μελέτες για την στήριξη τόσο του θεωρητικού όσο και του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος, ενδεικτική τράπεζα θεμάτων για την κάλυψη των εξετάσεων καθώς και δύο αρχεία σε excel: πίνακας υπολογισμού ενισχύσεων Ν.4399, καθεστώς νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ του παραδείγματος μελέτης του κεφαλαίου 12 και πίνακες βιωσιμότητας Ν.4399-16, καθεστώς νέες ανεξάρτητες ΜΜΕ. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Χαρακτηριστικά

ISBN 9786185242527
Εκδότης Δίσιγμα
Έτος έκδοσης 12/2019
Σελίδες 592