Εικόνα από Έλασσον γεωμετρικόν

Έλασσον γεωμετρικόν

ISBN: 9789605243807
Η ευκλείδεια γεωµετρία, αναµφισβήτητα η «µητέρα όλων των µαθηµατικών», είναι ταυτόχρονα ένας από τους πλουσιότερους σε αισθητικό περιεχόµενο κλάδους. Είναι επίσης ο κατεξοχήν δάσκαλος της τέχνης του σκέπτεσθαι, καθώς, πέρα από τη νοητική διαδικασία, στηρίζεται στην πρακτική κατασκευή του σχήµατος. Η αισθητική προκύπτει ακριβώς από το σχήµα, του οποίου το αντίθετο είναι το άσχηµο.
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Το βιβλίο, µέσα από µια διαδροµή πολλών σχηµάτων, παλαιών και νέων –υπάρχουν πάνω από 900 εγκατεσπαρµένα στο κείµενο– εισάγει πρώτα τους βασικούς ορισµούς και τα αξιώµατα. Κατόπιν προχωρεί σε µια συστηµατική εισαγωγή και µελέτη των βασικών σχηµάτων. Τα βασικά σχήµατα, τα οποία, συνήθως, είναι και αντικείµενο των µαθηµάτων στο σχολείο, χρησιµοποιούνται κατόπιν στην ανάπτυξη ειδικών θεµάτων, από το απλούστερο στο πιο σύνθετο. Λόγω αυτής της δοµής του, το βιβλίο µπορεί να χρησιµοποιηθεί από τον αρχάριο, ακόµη και στο στοιχειώδες επίπεδο που δεν έχουν ορισθεί αρνητικοί αριθµοί, αλλά και τον πιο έµπειρο και αυτόν που θα διδάξει το µάθηµα της γεωµετρίας.

Σε κάθε κεφάλαιο και κάθε παράγραφο παρατίθενται τα βασικά θεωρήµατα-εργαλεία µε τις αποδείξεις τους. Κατόπιν εξετάζονται εφαρµογές τους και ασκήσεις µε υποδείξεις, άλλοτε εκτεταµένες σε πλήρεις λύσεις και άλλοτε πιο σύντοµες. Με τον τρόπο αυτό αναπτύσσονται και θέµατα που υπερβαίνουν τις δυνατότητες της διδακτικής ύλης. Δίνεται µε αυτά ωστόσο η δυνατότητα στον ενδιαφερόµενο να αντιληφθεί πληρέστερα την ενότητα και τις προεκτάσεις των βασικών εισαγωγικών µαθηµάτων. Ιδιαίτερη µέριµνα έχει καταβληθεί για την πληρότητα του ευρετηρίου και τις βιβλιογραφικές αναφορές. Έτσι ο αναγνώστης µπορεί να βρει άµεσα ορισµούς και εφαρµογές των διαφόρων εννοιών αλλά και εναλλακτικούς τρόπους θεώρησής τους.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789605243807
Εκδότης Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Έτος έκδοσης 2016
Σελίδες 568