Εικόνα από Ενοποιημένη διαχείρηση έργων - χαρτοφυλακίων

Ενοποιημένη διαχείρηση έργων - χαρτοφυλακίων

Συγγραφέας: Βαγιωνά Δήμητρα
ISBN: 9789609495226
Το βιβλίο ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ-ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΩΝ αποτελεί το αποτέλεσμα μια προσπάθειας με στόχο τη συνοπτική παρουσίαση των δυνατοτήτων δύο εργαλείων (του Microsoft Project Professional 2010 και του Microsoft Project Server 2010) διαχείρισης – διοίκησης (project management) έργων και προγραμμάτων.
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Το παρόν βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη.

  • Στο πρώτο μέρος του βιβλίου περιγράφεται το Microsoft Project (MS Project), το οποίο και αποτελεί ένα “εργαλείο πληροφορικής”, το οποίο υποβοηθά στην εκτέλεση μερικών πτυχών της διαχείρισης – διοίκησης έργων. Η χρήση του λογισμικού επιτρέπει τη δημιουργία ραβδογραμμάτων (διαγραμμάτων Gantt), γραμμής παρακολούθησης έργου, διαγραμμάτων δικτύου, ιστογραμμάτων απασχόλησης, παραγωγικού δυναμικού και προϋπολογισμούς, παρέχοντας πληροφορίες στο χρήστη για την πρόοδο και εξέλιξη του έργου αλλά και τη δυνατότητα οπτικής παρουσίασης, διευκολύνοντας μ’ αυτό τον τρόπο τη διαχείριση των έργων.
  • Στο δεύτερο μέρος περιγράφεται το Microsoft Project Server 2010, το οποίο αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας διαφόρων τύπων εταιρικών έργων (ακόμα και δημιουργίας προτάσεων έργου χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο), φάσεων κύκλου ζωής και σταδίων ανάλογα με τις επιχειρησιακές ανάγκες, σελίδων λεπτομερειών έργου, ροών εργασίας, ποικίλων αναφορών και προβολών. Επιπρόσθετα, το MS Project Server πραγματοποιεί ανάλυση χαρτοφυλακίου έργων και επιλογή των κατάλληλων βάσει οικονομικών περιορισμών και περιορισμών πόρων.

Η πληθώρα των δυνατοτήτων των δύο παραπάνω προγραμμάτων λογισμικού και η προσπάθεια συμπερίληψης όλων αυτών σε μια έκδοση, οδηγεί στη συγγραφή τεραστίου όγκου, σίγουρα πολύτιμων, δύσχρηστων όμως εγχειριδίων. Γι’ αυτό και πραγματοποιήθηκε μια προσπάθεια συνοπτικής παρουσίασης των δυνατοτήτων των προαναφερόμενων προγραμμάτων λογισμικού.

Το βιβλίο ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ-ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΩΝ συνεισφέρει στην κατανόηση της διαχείρισης έργου και ανάλυσης χαρτοφυλακίου μέσω προγραμμάτων λογισμικού και αποτελεί ένα χρήσιμο και συνοπτικό οδηγό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από του φοιτητές Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, αλλά και από όσους επαγγελματίες χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα εργαλεία.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789609495226
Εκδότης Δίσιγμα
Σελίδες 248
Έτος έκδοσης 2011