Εικόνα από Η αξία των πραγμάτων -- Αγορές και Δημοκρατικοί Θεσμοί

Η αξία των πραγμάτων -- Αγορές και Δημοκρατικοί Θεσμοί

Συγγραφέας: Raj Patel
ISBN: 9789602187111
Την ώρα που τα συνταξιοδοτικά ταμεία καταρρέουν και οι αποταμιεύσεις εξανεμίζονται, είναι ανάγκη να θέσουμε το ερώτημα: πώς καθορίζεται η αξία των πραγμάτων; Καλύπτοντας μια πλατιά γκάμα θεμάτων, από τα δωρεάν γεύματα μέχρι τις αμυντικές δαπάνες και από τον έρωτα ως την τηλεόραση, ο Raj Patel φέρνει στο φως τις κοινωνικές επιπτώσεις του φονταμενταλισμού της αγοράς και εξηγεί γιατί η τιμή των πραγμάτων που εμείς θεωρούμε σημαντικά πάντοτε διαφέρει από την αληθινή τους αξία.
  Χρόνος παράδοσης: Άμεση αποστολή

Σύνοψη

Κινούμενος με διαύγεια και σιγουριά σε διάφορα επιστημονικά πεδία, ο Raj Patel αποκαλύπτει πώς αυξάνεται το κόστος μερικών πραγμάτων, ουσιαστικά άχρηστων για τη ζωή μας, ενώ αγνοείται η αξία φυσικών πόρων απαραίτητων για την επιβίωσή μας. «Η αξία των πραγμάτων» μάς παρακινεί να σκεφτούμε τις καταλυτικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν για να σωθούμε από τη χρηματοπιστωτική παράνοια… Το μεγάλο χάρισμα του Raj Patel είναι ότι γράφει με χιούμορ και ανθρωπιά, παρουσιάζοντας τις πιο ριζοσπαστικές ιδέες ως λογικές και αναγκαίες. Ένα έξοχο βιβλίο.

Naomi Klein, συγγραφέας του βιβλίου Το δόγμα του σοκ

Ο Raj Patel μάς προτείνει έναν εντελώς πρωτότυπο τρόπο να αντιληφθούμε την τιμή και την αξία των πραγμάτων. Απολαυστικό και γεμάτο εκπλήξεις, το βιβλίο είναι ανεκτίμητο, χαράσσοντας το δρόμο που θα μας βγάλει από τον σκοτεινό δαίδαλο της οικονομίας.

Michael Pollan, συγγραφέας των βιβλίων Omnivore’s Dilemma και In Defense of Food

Το βιβλίο έχει γίνει best seller. Μεταφράζεται σε 15 γλώσσες.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789602187111
Έτος έκδοσης 2012
Εκδότης Κριτική
Σελίδες 376