Εικόνα από Η εξίσωση της ευτυχίας

Η εξίσωση της ευτυχίας

Συγγραφέας: Manfred F. R. Kets de Vries
ISBN: 9789609659017
Για τους περισσοτέρους από εμάς, η αναζήτηση της ευτυχίας είναι υπέρτατος στόχος της ύπαρξής μας: δίνει ελπίδα και σκοπό στη ζωή μας, μας κινητοποιεί να προχωράμε παρά τις αντιξοότητες.
  Χρόνος παράδοσης: 1-3 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Στην πορεία του ως εκπαιδευτού υψηλόβαθμων στελεχών, ο Manfred Kets de Vries, έφτασε στο συμπέρασμα ότι η αυτογνωσία και η ευτυχία είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και ότι αν δεν έχουμε αυτογνωσία η αληθινή ευτυχία πάντα θα μας ξεφεύγει. Ο συγγραφέας πιστεύει ότι έχουμε αντανακλαστικά να εντοπίζουμε ό,τι είναι σημαντικό και να βάζουμε τις αντίστοιχες προτεραιότητες για να μπορέσουμε να ζήσουμε μια ζωή ολοκληρωμένη.
"Ευτυχία είναι: να κάνεις κάτι, να αγαπάς κάποιον και να ελπίζεις σε κάτι".
Ο Manfred Kets de Vries είναι εξαιρετικός παρατηρητής της ψυχολογίας του κόσμου της εργασίας. Έχει το χάρισμα να αναλύει τα θέματά του με ακρίβεια και να τα παρουσιάζει με γλαφυρότητα. Επικεντρώνεται περισσότερο στο άτομο παρά στο κοινωνικό περιβάλλον. Στα δέκα περιεκτικά κεφάλαια του βιβλίου εξηγεί τα λάθη στον κόσμο των επιχειρήσεων και το πώς αλλοιώνονται οι ατομικές αντιλήψεις· οργανώνει τις διαδικασίες απελευθέρωσης των ατόμων που νοιώθουν παγιδευμένα σε χώρο με το οποίον δεν μπορούν να επικοινωνήσουν. Ο συγγραφέας θέτει το ερώτημα: τι προκαλεί την ευτυχία; Στο βιβλίο γίνεται προσπάθεια αποδόμησης αυτού του φευγαλέου νοήματος, εξετάζεται η ανάγκη για μια ισορροπημένη ζωή, περιγράφεται η διχοτόμηση μεταξύ επιφανειακής και εσωτερικής επιτυχίας, επισημάνεται η σπουδαιότητα του παιχνιδιού στις ζωή των ανθρώπων και διερευνάται ο ρόλος του στρες. Τέλος υποστηρίζεται η ανάγκη για αυθεντικότητα και αυτογνωσία.
Όπως επισημαίνεται με χιούμορ, κανένας δεν έχει ακουστεί να λέει στο νεκροκρέβατό του ότι "Έπρεπε να είχα περάσει περισσότερο χρόνο στο γραφείο".

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789609659017
Εκδότης Χρονικό
Έτος έκδοσης 2013
Σελίδες 98