Εικόνα από Η έξοδος

Η έξοδος

ISBN: 9786185027018
Το βιβλίο αυτό περιγράφει σε αδρές γραμμές μία ολοκληρωμένη πρόταση Εξόδου από την Οικονομική Κρίση που μαστίζει τη χώρα από το 2009 μέχρι σήμερα και την είσοδο σε μία νέα αναπτυξιακή περίοδο.
  Χρόνος παράδοσης: 1-3 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Το βιβλίο αυτό περιγράφει σε αδρές γραμμές μία ολοκληρωμένη πρόταση Εξόδου από την Οικονομική Κρίση που μαστίζει τη χώρα από το 2009 μέχρι σήμερα και την είσοδο σε μία νέα αναπτυξιακή περίοδο.
Ως αναπτυξιακή διαδικασία ορίζουμε όχι απλώς την άφιξη κάποιων θετικών ρυθμών ανάπτυξης, που και αυτοί βεβαίως σήμερα μας φαίνονται ένα όνειρο μακρινό, αλλά εκείνους τους ρυθμούς οι οποίοι προοδευτικά θα μας οδηγήσουν στην ανάκτηση των απωλειών σε όρους προϊόντος και ανεργίας που υφιστάμεθα κατά τη μεγάλη ύφεση, θα πρέπει να έχουν μάλιστα τέτοιο μέγεθος και ποιότητα ώστε να απορροφήσουν τη δημιουργούμενη ανεργία.
Το βιβλίο δομείται ως εξής: Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται εκτενής αναφορά στο Μνημόνιο εστιάζοντας στα βασικά σημεία και στους άξονες στους οποίους στηρίζεται ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Παράλληλα γίνεται αναφορά στη σημασία των προσδοκιών για το μέλλον και στη σημασία εξυγίανσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος. Τέλος, στο τελευταίο σημείωμα του κεφαλαίου παρουσιάζεται ο ρυθμός μεγέθυνσης και συρρίκνωσης της Ελληνικής οικονομίας από την έναρξη της κρίσης μέχρι και το άμεσο μέλλον, με βάση την ένταση της κρίσης.
Στο δεύτερο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στα σενάρια χρεωκοπίας καθώς και στο ρόλο που διαδραμάτισαν οι οίκοι αξιολόγησης στην επέκταση της κρίσης. Στην εξέλιξη της κρίσης σημαντική συνιστώσα αποτέλεσαν οι δηλώσεις θεσμικών οργάνων στην Ευρώπη οι οποίες φαίνεται να επηρέασαν το κόστος δανεισμού της χώρας και έπαιξαν σοβαρό ρόλο στη δημιουργία αρνητικών προσδοκιών. Αναφορά γίνεται στις πιθανότητες πτώχευσης της Ελληνικής οικονομίας.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9786185027018
Εκδότης Ευρασία
Έτος έκδοσης 2012
Σελίδες 210