Εικόνα από Η Ίδρυση της ΑΕ

Η Ίδρυση της ΑΕ

Συγγραφέας: Βενιέρης Ιάκωβος
ISBN: 9789606229664
Από την Κρατική Αδειοδότηση στην Υπηρεσία Μίας Στάσης
  Χρόνος παράδοσης: Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Στο έργο «Η ίδρυση της ΑΕ - Από την Κρατική Αδειοδότηση στην Υπηρεσία Μίας Στάσης» παρουσιάζονται τα νομικά, θεωρητικά και πρακτικά ζητήματα, περί της ίδρυσης της ΑΕ από τα πρώτα χρόνια εμφάνισης του θεσμού μέχρι και τη σημερινή διαδικασία ίδρυσης από τον συμβολαιογράφο ως Υπηρεσία Μίας Στάσης.

Παρουσιάζονται, ιδίως:

• τα διαφορετικά νομικά συστήματα ίδρυσης της ΑΕ, από την αρχική έντονη κρατική παρεμβατικότητα μέχρι τη σημερινή απόλυτη απόσυρση της διοικητικής παρέμβασης στην ίδρυση των κοινών ΑΕ

• οι νομικοί και δικαιοπολιτικοί λόγοι βάσει των οποίων αρχικώς υπήρχε έντονη ανάμειξη της Διοίκησης στη διαδικασία ίδρυσης των ΑΕ

• οι λόγοι που οδήγησαν στη σημερινή απόσυρση της διοικητικής εμπλοκής στην ίδρυση των ΑΕ

• τα αντισταθμιστικά μέσα που κάλυψαν το κενό προστασίας μετά την απόσυρση της διοικητικής παρέμβασης στη διαδικασία ίδρυσης των ΑΕ.

Καθ’ όλη αυτήν την ανάλυση παρουσιάζονται τα αλλοδαπά νομικά συστήματα, στα οποία αναπτύχθηκαν τόσο η ΑΕ ως θεσμός όσο οι τρόποι διοικητικής παρέμβασης στη διαδικασία ίδρυσης της ΑΕ. Η ΑΕ αρχικώς αποτέλεσε εταιρικό τύπο που εξυπηρετούσε διαφορετικές από τις σημερινές ανάγκες, γι’ αυτόν η Πολιτεία εκδήλωνε έντονη παρεμβατικότητα στη διαδικασία ίδρυσης. Αποτελεί επίτευγμα των τελευταίων ετών η απλοποιημένη διαδικασία ίδρυσης των ΑΕ χωρίς διοικητική άδεια και έγκριση.

Το έργο αποτελεί χρήσιμο οδηγό για τους νομικούς, δικηγόρους, ακαδημαϊκούς και ερευνητές του δικαίου των ΑΕ, που ασχολούνται με το δίκαιο της ΑΕ και ενδιαφέρονται για την ιστορική εξέλιξη της ίδρυσης της εν λόγω εταιρίας, ως θεσμού.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789606229664
Εκδότης Νομική Βιβλιοθήκη
Σελίδες 264
Έτος έκδοσης 2019