Εικόνα από Ηγεσία + αλλαγή

Ηγεσία + αλλαγή

Συγγραφέας: Μπαρούτας Σταύρος
ISBN: 9789604573738
Σε μια τρελή εποχή είναι δύσκολο, αν και όχι αδύνατο, να έχει κανείς καθαρό μυαλό. Μήπως ο πιο ηθικός σήμερα είναι ο λιγότερο κλέφτης από τους υπόλοιπους διαχειριστές εξουσίας ή χρημάτων;
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ένα σαθρό οικοδόμημα στο οποίο στηρίζεται η κοινωνία και οι οργανισμοί/εταιρείες. Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη του Harvard Center for Public Leadership, η εμπιστοσύνη σε ηγέτες οργανισμών παρουσίασε μια δραματική πτώση σε σύγκριση με οτιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβάνοντας πολιτικούς και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σε σχέση με τα τελευταία εκατό χρόνια, ο ηγέτης σήμερα χρειάζεται να δείξει υπευθυνότητα, ακεραιότητα και κοινωνική ευθύνη. Αντίθετα, οι ηγέτες χάνουν την ακεραιότητά τους, την αξιοπιστία τους και απλώς δείχνουν την ανικανότητά τους να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες αλλαγές που γνωρίζει ο κόσμος. Οι πολιτικοί διακατέχονται από έναν υπέρμετρο εγωισμό και δεν αποδέχονται ότι η εποχή τους πέρασε και πλέον οι ίδιοι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα ή τις ευκαιρίες που εμφανίζονται, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι απλά οι σημερινοί ηγέτες κάνουν τις δουλειές τους (business). Σε αντίθεση με τα παραπάνω, το κενό που έμεινε από τους οραματιστές ηγέτες, ένα νέο μοντέλο άρχισε να το καλύπτει. Οι αυριανοί ηγέτες οργανισμών θα πρέπει να είναι αυτοί που θα είναι ικανοί να δημιουργήσουν τις συνθήκες για να γίνουν τα πράγματα σωστά και όχι να κάθονται απλά και να δίνουν διαταγές.
Ένα ακόμα συστατικό επιτυχίας ενός τέτοιου ηγέτη ενός οργανισμού, έπειτα από την οικονομική κρίση του 2008, είναι ότι θα πρέπει να τα πηγαίνει καλά και με την εκάστοτε κυβέρνηση. Η κρίση είναι παγκόσμια. Αυτό σημαίνει ότι οι κυβερνήσεις και οι ηγέτες πρέπει να δράσουν μαζί. Οι οικονομικές αγορές αλλάζουν και χρειάζονται ηγέτες για να θέσουν καινούργιους κανόνες σε αγορές όπου απέτυχαν οι ήδη υπάρχοντες (ηγέτες).

Ετσι λοιπόν αυτό το βιβλίο έχει ως στόχο την ανάλυση της αλλαγής και της ηγεσίας, πολύ πέραν των απλών και τυπικών εννοιών και χαρακτηριστικών της. Εύχομαι να το απολαύσετε και εάν τύχει να διαφωνήσετε, να το κάνετε μεγαλόφωνα.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789604573738
Εκδότης Μάλλιαρης
Έτος έκδοσης 2009
Σελίδες 128