Εικόνα από Κοινωνικές επιχειρήσεις - Clusters & Δίκτυα κοινωνικής οικονομίας

Κοινωνικές επιχειρήσεις - Clusters & Δίκτυα κοινωνικής οικονομίας

Συγγραφέας: Νασιούλας Ιωάννης
ISBN: 9786188023215
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ 2η Έκδοση με αναλυτική παρουσίαση του νέου Νόμου 4430/2016 για την Κοινωνική Οικονομία
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Μια φρέσκια επιστημονική ματιά στον δυναμικά αναπτυσσόμενο κλάδο των κοινωνικών επιχειρήσεων. Βασισμένο στην πιο σύγχρονη βιβλιογραφία, το έργο αυτό αναπτύσσει το σύνολο των θεωρητικών, νομικών, τεχνικών, φορολογικών και πρακτικών θεμάτων που αφορούν στην ευρωπαϊκή και ελληνική πολιτική.
• Ανασκοπεί την θεωρία των κοινωνικών επιχειρήσεων στον ευρωπαϊκό χώρο. Εκθέτει τη συγκρότηση, την εσωτερική λειτουργία και την καθοριστική σημασία που έχουν οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο πλαίσιο της "Πρωτοβουλίας για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα" (Social Business Initiative), για τη διαμόρφωση του θεσμικού και χρηματοδοτικού μηχανισμού της Κοινωνικής Οικονομίας.
• Αναλύει βήμα-προς-βήμα τη νομική και φορολογική βάση που διέπει τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις του νέου Νόμου 4430/2016 και προσφέρει έναν λεπτομερειακό οδηγό από τη φάση της σύλληψης της αρχικής ιδέας, το στάδιο της σύνταξης του Καταστατικού, τη σύνταξη ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου, ως τις διαδικασίες ίδρυσης, καθώς και τις προοπτικές χρηματοδότησης από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.
Ένα έργο με μεγάλη αξία για τον ακαδημαϊκό ερευνητή, τον πολιτικό, το δημοσιογράφο και το σύγχρονο κοινωνικό και καινοτόμο επιχειρηματία.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9786188023215
Εκδότης Ινστιτούτο Κοινωνικής Οικονομίας
Έτος έκδοσης 2017
Σελίδες 153