Εικόνα από Μαθηματικά Οικονομικών Επιστημών Τόμος Β

Μαθηματικά Οικονομικών Επιστημών Τόμος Β

ISBN: 9789608743861
Είναι γνωστό ότι οι τιμές των μεταβλητών ενός οικονομικού προβλήματος, είτε αυτό είναι πρόβλημα οικονομικής βελτιστοποίησης, είτε βέλτιστου ελέγχου, είτε οικονομικής ισορροπίας είτε ο,τιδήποτε άλλο ακόμη, διαμορφώνονται στα πλαίσια ενός συνόλου σχέσεων αλληλεξάρτησης. Είναι επίσης αναμφισβήτητο γεγονός ότι κάθε οικονομικό πρόβλημα συνοδεύεται από ένα μεγάλο αριθμό μεταβλητών και από ένα εξίσου μεγάλο αριθμό σχέσεων που συνδέουν τις μεταβλητές αυτές. Είναι φυσικό λοιπόν η επίλυση τέτοιου μεγέθους και πολυπλοκότητας, οικονομικών ή διοικητικών προβλημάτων να απαιτεί μια διαδικασία απαιτητική σε προσεκτικό σχεδιασμό, λογική ακρίβεια, επιμονή σε λεπτομέρεια, και επομένως να μην μπορεί να γίνει απλά με φραστικό λογισμό....
  Χρόνος παράδοσης: Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Είναι γνωστό ότι οι τιμές των μεταβλητών ενός οικονομικού προβλήματος, είτε αυτό είναι πρόβλημα οικονομικής βελτιστοποίησης, είτε βέλτιστου ελέγχου, είτε οικονομικής ισορροπίας είτε ο,τιδήποτε άλλο ακόμη, διαμορφώνονται στα πλαίσια ενός συνόλου σχέσεων αλληλεξάρτησης. Είναι επίσης αναμφισβήτητο γεγονός ότι κάθε οικονομικό πρόβλημα συνοδεύεται από ένα μεγάλο αριθμό μεταβλητών και από ένα εξίσου μεγάλο αριθμό σχέσεων που συνδέουν τις μεταβλητές αυτές. Είναι φυσικό λοιπόν η επίλυση τέτοιου μεγέθους και πολυπλοκότητας, οικονομικών ή διοικητικών προβλημάτων να απαιτεί μια διαδικασία απαιτητική σε προσεκτικό σχεδιασμό, λογική ακρίβεια, επιμονή σε λεπτομέρεια, και επομένως να μην μπορεί να γίνει απλά με φραστικό λογισμό.
Έτσι ανεξάρτητα αν το θέλουμε ή δεν το θέλουμε, η καλύτερη κατανόηση, ερμηνεία καθώς και η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός οικονομικού ή διοικητικού προβλήματος περνά αρχικά από την τυποποίηση των σχέσεών του σε ένα μαθηματικό μοντέλο και στη συνέχεια από τη μαθηματική και υπολογιστική επεξεργασία του.
Η μορφοποίηση ενός οικονομικού προβλήματος σε ένα μαθηματικό υπόδειγμα είναι σημαντική αφού με τον τρόπο αυτό καθίσταται δυνατή η χρησιμοποίηση των σύγχρονων μαθηματικών μεθόδων (θεωρητικών ή υπολογιστικών) στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση οικονομικών ή διοικητικών προβλημάτων. Το γεγονός αυτό είναι αποφασιστικής σημασίας, αφού ένας τεράστιος πλούτος σημαντικών αποτελεσμάτων της σύγχρονης μαθηματικής και υπολογιστικής επιστήμης που χαρακτηρίζονται από ακρίβεια, ταχύτητα, ευελιξία, κομψότητα και απλότητα, τίθενται στην υπηρεσία του οικονομολόγου για την πιο αποτελεσματική κατανόηση, μελέτη και επίλυση οικονομικών ή διοικητικών προβλημάτων.
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι τα μαθηματικά έχουν καθιερωθεί ως η βασική γλώσσα της σύγχρονης οικονομικής σκέψης και επιστήμης.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789608743861
Εκδότης Σοφία
Έτος έκδοσης 2008
Εξώφυλλο Μαλακό