Εικόνα από Ναυτική Μετεωρολογία

Ναυτική Μετεωρολογία

Συγγραφέας: Γρυλλάκης Νικόλαος
ISBN: 9789609738026
Στο πόνημα αυτό δίνεται η απαραίτητη ύλη που απαιτείται να γνωρίζουν οι ασχολούμενοι με τη Ναυτιλία και κυρίως οι πλοίαρχοι, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Στα γραφόμενά του ο συγγραφέας δίνει με απλό και κατανοητό τρόπο τις επιστημονικές του γνώσεις στο θέμα αλλά και αυτές που απέκτησε κατά την πολυετή διδακτική του πείρα στις παραγωγικές σχολές Α.Ε.Ν., του Εμπορικού Ναυτικού και στο Κ.Ε.Σ.Ε.Ν. στου Ρέντη Πειραιά.
    Στο ανά χείρας βιβλίο, ο συγγραφέας δίνει πλήρως τη σημαντική και αποτελεσματική βοήθεια της Μετεωρολογικής Επιστήμης στον άνισο αγώνα των ναυτικών με τη θάλασσα, για αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών καταστάσεων.
     Στο Πρώτο Μέρος παρέχονται βασικές μετεωρολογικές γνώσεις, ώστε να γίνει κατανοητή η ανάλυση που ακολουθεί στο Δεύτερο Μέρος των σημαντικών για τη ναυτιλία καιρικών καταστάσεων, όπως τροπικοί κυκλώνες, ομίχλες και παγόβουνα.
     Τέλος, με την ανάλυση των μετεωρολογικών χαρτών και τους επιστημονικούς και εμπειρικούς κανόνες που δίνονται για την κίνηση των συστημάτων, παρέχεται η δυνατότητα στον ενδιαφερόμενο όχι μόνο να διαβάζει σωστά τους μετεωρολογικούς χάρτες, αλλά και να τολμά τη διατύπωση στοιχειώδους πρόβλεψης.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789609738026
Εκδότης Λεξίτυπον
Έτος έκδοσης 2012
Σελίδες 198