Εικόνα από Οικονομική της τεχνολογίας - Joseph Schumpeter και ελληνική οικονομία

Οικονομική της τεχνολογίας - Joseph Schumpeter και ελληνική οικονομία

ISBN: 9789601219462
Ο Joseph Alois Schumpeter καταλαμβάνει αναμφίβολα μια σημαντική θέση ανάμεσα στους μεγάλους θεωρητικούς της Οικονομικής Σκέψης. Υπήρξε μια ιδιαίτερα πολυσχιδής προσωπικότητα, γνωστός για την πολυμάθειά του και προικισμένος ....
  Χρόνος παράδοσης: 1-3 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Ο Joseph Alois Schumpeter καταλαμβάνει αναμφίβολα μια σημαντική θέση ανάμεσα στους μεγάλους θεωρητικούς της Οικονομικής Σκέψης. Υπήρξε μια ιδιαίτερα πολυσχιδής προσωπικότητα, γνωστός για την πολυμάθειά του και προικισμένος με μια απαράμιλλη ικανότητα αναλυτικής αλλά και συνθετικής σκέψης, καθώς και με ένα εξαιρετικό χάρισμα στο γραπτό λόγο. Η έκδοση του παρόντος βιβλίου συμπίπτει με την δυναμική ανανέωση του διεθνούς ενδιαφέροντος για το έργο του Schumpeter και με την ανάδειξη ενός πολύ σημαντικού και ταχέως αναπτυσσόμενου κλάδου της Οικονομικής Επιστήμης, που έχει ενσωματωθεί σε αρκετά προγράμματα σπουδών διεθνώς με διάφορες ονομασίες και μορφές. Συμβαδίζοντας με την ανάπτυξη του κλάδου της Οικονομικής της Τεχνολογίας και της Σουμπετεριανής Πολιτικής Οικονομίας ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων εκδόθηκε τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως. Στο παρόν βιβλίο συνοψίζεται μεγάλο μέρος του έργου του Schumpeter αναδεικνύοντας, κριτικά, ορισμένες από τις ρίζες των θεωριών που διατύπωσε. Στο πλαίσιο αυτό, η Τεχνολογία αποτελεί μια σημαντική έννοια με την οποία καταπιάνεται, αφού αποτελεί τον «αιτιακό πυρήνα» που καθορίζει την εξέλιξη του οικονομικού συστήματος στη Σουμπετεριανή θεωρία. Τα κυρία χαρακτηριστικά του βιβλίου είναι η απλότητα, η σαφήνεια και η συστηματικότητα με την οποία παρουσιάζεται το έργο του Schumpeter, ώστε να μπορεί ο αναγνώστης να καλύψει σημαντικό μέρος του έργου του, χωρίς ιδιαίτερο κόπο και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, παρέχει τη βάση για την κριτική αναζήτηση των θεωρητικών πυρήνων, από τους οποίους οι κυριότερες θέσεις του Schumpeter έλκουν την καταγωγή τους. Τέλος, χρησιμοποιεί μαθηματικά και οικονομετρικά υποδείγματα, προκειμένου να ελέγξει τις διάφορες εμπειρικές εκφάνσεις των πορισμάτων της θεωρίας του Schumpeter στην ελληνική οικονομία. Δεν απομένει παρά στον τελικό αναγνώστη να το κρίνει.

"Το ανά χείρας βιβλίο πλουτίζει την ελληνική βιβλιογραφία με ένα σημαντικό σύγγραμμα [...] Το παρόν βιβλίο έχει γραφεί με σεβασμό στο αντικείμενο που πραγματεύεται, παρακολουθεί την έρευνα στον κλάδο και την παρουσιάζει με τρόπο αποτελεσματικό. Είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε με μεγάλη επιμέλεια και αφοσίωση και αποτελεί το απόσταγμα της συστηματικής προσπάθειας και μελέτης από τον συγγραφέα τον έργου του Schumpeter αλλά και της ελληνικής οικονομίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ανά χείρας βιβλίο αξίζει να διαβαστεί ευρέως".

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789601219462
Εκδότης University Studio Press
Έτος έκδοσης 2010
Εξώφυλλο 218