Εικόνα από Οργανωσιακή Ψυχολογία & Συμπεριφορά

Οργανωσιακή Ψυχολογία & Συμπεριφορά

ISBN: 9789608940741
Αναλύει την ανθρώπινη συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο και αποτελεί πολύτιμο σύμβουλο για όσους διοικούν ή θέλουν να διοικήσουν ανθρώπους αποτελεσματικά.
  Χρόνος παράδοσης: Άμεση αποστολή

Σύνοψη

  • Γιατί κάποιοι λουφάρουν;
  • Γιατί δεν μπορώ να επικοινωνήσω με τον διευθυντή μου;
  • Γιατί δεν αλλάζουν νοοτροπία οι συνάδελφοι μου;
  • Γιατί δεν μπορώ να συνεργαστώ με αυτή την ομάδα;
  • Τι προκαλεί τόσο άγχος στη δουλειά μου και πως αντιμετωπίζεται;
  • Πως θα βρω τον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση;

Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που φιλοδοξεί να απαντήσει το βιβλίο αυτό που έχει ως αντικείμενο την ανθρώπινη συμπεριφορά στον εργασιακό χώρο.


Η μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς που είναι και το αντικείμενο της οργανωσιακής ψυχολογίας και συμπεριφοράς είναι απαραίτητη για την επιτυχία των επιχειρήσεων αφού είναι πλέον σαφές ότι μια επιχείρηση διαφοροποιείται από τους ανταγωνιστές της και είναι επιτυχημένη εξαιτίας του ανθρώπινου δυναμικού της.


Ολοκληρώνοντας αυτό το βιβλίο, οι αναγνώστες/ριες θα είναι ικανοί να εξηγήσουν και να κατανοήσουν διάφορα φαινόμεναόπως η παρακίνηση, η δυναμική των ομάδων, η ηγεσία, η επικοινωνία, η οργανωσιακή αλλαγή/κουλτούρα, η επιλογή και η αξιολόγηση ανθρώπινου δυναμικού, η προσωπικότητα και η συναισθηματική νοημοσύνη, το άγχος, τα στερεότυπα κλπ.

 

Το βιβλίο αυτό είναι γραμμένο για να προσφέρει όχι μόνο την πρόσφατη γνώση στα επιστημονικά αντικείμενα της οργανωσιακής ψυχολογίας και συμπεριφοράς αλλά και πολλά παραδείγματαμελέτες περίπτωσηςατομικές και ομαδικές ασκήσεις κλπ. Η φιλοσοφία μας και η επιστημονική μας προσέγγιση στηρίζεται στις αρχές του evidence based management που σημαίνει ότι το βιβλίο στηρίζεται σε πρόσφατα ερευνητικά ευρήματα αλλά και στις βέλτιστες πρακτικές στο χώρο των επιχειρήσεων και των οργανισμών.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789608940741
Εκδότης Rosili
Έτος έκδοσης 2012
Σελίδες 488