Εικόνα από Πώς να διαχειρίζεσαι τις κρίσεις

Πώς να διαχειρίζεσαι τις κρίσεις

Συγγραφέας: Norman R. Augustine
ISBN: 9789602186145
Τι θα έκανες αν αύριο υπέβαλλε την παραίτησή του ο καλύτερος συνεργάτης σου; Αν για εβδομάδες έχανες την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία σου;
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Τι θα έκανες αν αύριο υπέβαλλε την παραίτησή του ο καλύτερος συνεργάτης σου; Αν έχανες την πρόσβαση στα ηλεκτρονικά αρχεία σου για εβδομάδες;

Πολλοί πιστεύουν πως η διαχείριση κρίσεων είναι αποκλειστική ευθύνη των ομάδων εσωτερικού ελέγχου και των ανώτατων στελεχών. Ωστόσο, οποιαδήποτε κρίση -από ένα κενό στην ασφάλεια δεδομένων μέχρι μια απρόσμενη πτώση στις πωλήσεις– μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη δουλειά και στην ομάδα σου. Με τον κατάλληλο σχεδιασμό, όμως, μπορείς να συμβάλεις στην ελαχιστοποίηση του αντίκτυπου μιας ενδεχόμενης καταστροφής.

Ο συγγραφέας προτείνει ένα σχέδιο διαχείρισης κρίσεων, καλά οργανωμένο σε επιμέρους στάδια και εύκολο στην εφαρμογή του, που επιτρέπει: την πρόληψη των κρίσεων με την κατάλληλη προετοιμασία, την αναγνώριση και την αντιμετώπιση του προβλήματος, τον περιορισμό των επιπτώσεων, την εξαγωγή συμπερασμάτων, πολύτιμων για τον μελλοντικό σχεδιασμό.

Μαθαίνεις ακόμη:

• Ποιες είναι οι βασικές αρχές της διαχείρισης κρίσεων.

• Πώς να περιορίζεις το στρες.

• Πώς να συντονίζεις τους συνεργάτες σου.

• Ποιες γνώσεις και εμπειρίες μπορείς να αποκομίσεις.

Με πολλά παραδείγματα, εργαλεία και βιβλιογραφία για περαιτέρω μελέτη. Ο Norman R. Augustine έχει διατελέσει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lockheed Martin Corporation, καθώς και διευθυντής της Black&Decker και της Phillips Petroleum. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Augustines Law (Viking Penguin 1986).

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789602186145
Εκδότης Κριτική
Έτος έκδοσης 2009
Σελίδες 104