Εικόνα από Πρώτη φορά αριστερά

Πρώτη φορά αριστερά

ISBN: 9789605466794
«Πρώτη φορά Αριστερά»: η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση πριν από σχεδόν ένα χρόνο συνιστά αδιαμφισβήτητα έναν σταθμό στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία.
  Χρόνος παράδοσης: Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

«Πρώτη φορά Αριστερά»: η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση πριν από σχεδόν ένα χρόνο συνιστά αδιαμφισβήτητα έναν σταθμό στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία. Αποτελεί ταυτόχρονα ένα καίριο σημείο προβληματισμού για τα πολιτικά δρώμενα και συνάμα μια αφετηρία για ευρύτερη σημασιοδότηση και αξιολόγηση της ταυτότητας και της δράσης του πολιτικού προσωπικού αλλά και της σκέψης και της συμπεριφοράς του λαού, του εκλογικού σώματος και των πολιτών.
Το βιβλίο αυτό προσκαλεί τους αναγνώστες να στοχαστούν γύρω από ερωτήματα που αφορούν το «εάν», «κατά πόσο», «πώς» και «γιατί» πρώτη φορά «Αριστερά». Οι συγγραφείς του, από τις θέσεις της ενεργού πολιτικής δράσης, της επιστήμης και της μαχόμενης πολιτικής αρθρογραφίας, καταθέτουν τη δική τους οπτική και την τεκμηριώνουν πραγματολογικά, θεωρητικά, μεθοδολογικά και ιστορικά, υπενθυμίζοντάς μας ότι ο πυκνός χρόνος της πρόσκαιρης συγκυρίας φέρει το βάρος ευρύτερων, βαθύτερων και μακρόχρονων πολυ-επίπεδων παραμέτρων, τις οποίες είναι λάθος να παραβλέπουμε ή να αγνοούμε όταν σκοπεύουμε να αναλύσουμε την πολιτική πράξη και την κοινωνική σημασιοδότηση, ή να εγκαλέσουμε την πραγματικότητα ιδεολογικά, πολιτικά, αξιακά, ακόμα και ηθικά. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:


-Οι συγγραφείς

-Εκδοτικό σημείωμα

-Το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ: Η "ανατροπή" που δεν έγινε
Γιάννης Μηλιός

-Από αριστερή μειοψηφία, πλειοψηφική Αριστερά: Η κοινωνική ψυχολογία διαβάζει την πολιτική
Στάμος Παπαστάμου και Γεράσιμος Προδρομίτης

-Πρώτη φορά Αριστερά
Τάσος Παππάς

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789605466794
Εκδότης Πεδίο
Έτος έκδοσης 2016
Σελίδες 208