Εικόνα από Γλυκές Σημειώσεις

Γλυκές Σημειώσεις

Συγγραφέας: Παρλιάρος Στέλιος
ISBN: 9789609924733
1979, η χρονιά που η ζαχαροπλαστική μπήκε στη ζωή μου...
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Τόσα χρόνια πριν και όλα ήταν τόσο διαφορετικά. Πρώτες ύλες, εργαλεία, συνταγές...Τόσα χρόνια μετά και οι βασικές αρχές της παρέμειναν τόσο σταθερές κι ακλόνητες. Ακρίβεια, πειθαρχία, τεχνογνωσία... Αυτές οι αντιθέσεις είναι που τη χαρακτηρίζουν και που τελικά την κάνουν τόσο αγαπητή και ενδιαφέρουσα. Έτσι, όλα αυτά τα χρόνια κατέχει, παράλληλα με τον θαυμασμό μου και το μεγαλύτερο, ίσως, κομμάτι της ζωής μου με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια αμφίδρομη σχέση όπου τεχνίτης και τέχνη αλληλεπιδρούν και αλληλοεπηρεάζονται.

Για όσους λοιπόν μαγεύονται από την τέχνη αυτή και τους αρέσει να πειραματίζονται και να δημιουργούν, το σημειωματάριο αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα προσωπικό αρχείο συγκεντρώνοντας μέσα σε αυτό αγαπημένες συνταγές. Για μια καλή αρχή, για κάποιον εν δυνάμει ζαχαροπλάστη, θεωρώ απαραίτητες από την πλευρά μου τις σωστές βάσεις. Γι' αυτό και σκέφτηκα, πρώτος εγώ, να γράψω για εσάς κάποιες από τις βασικότερες συνταγές της ζαχαροπλαστικής.

Η ζαχαροπλαστική είναι η τέχνη μου και η τέχνη μου είναι ο τρόπος που επικοινωνώ με τους ανθρώπους. Είναι μια εμπειρία που μου αρέσει να τη μοιράζομαι.

Ένα ταξίδι που δεν έχει τέλος

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789609924733
Εκδότης Πεδίο
Έτος έκδοσης 2011
Σελίδες 152