Εικόνα από Το Matlab στην υπολογιστική επιστήμη και τεχνολογία

Το Matlab στην υπολογιστική επιστήμη και τεχνολογία

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
ISBN: 9789609732000
Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια εισαγωγή στην υπολογιστική επίλυση προβλημάτων με χρήση του περιβάλλοντος MATLAB.
  Χρόνος παράδοσης: 1-3 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Ενδείκνυται κυρίως για φοιτητές που επιθυμούν να μάθουν τις έννοιες και να αναπτύξουν τις δεξιότητες που θεωρούνται θεμελιώδεις στην υπολογιστική επιστήμη και τεχνολογία. Μέσω της προσέγγισης της "εκμάθησης μέσω παραδειγμάτων", οι συγγραφείς θέτουν στρατηγικά επιλεγμένα προβλήματα για να βοηθήσουν τους αρχάριους προγραμματιστές να μάθουν αυτές τις απαραίτητες έννοιες και δεξιότητες. Η προσέγγιση αυτή δίνει προτεραιότητα στην υπολογιστική επίλυση προβλημάτων και την αλγοριθμική σκέψη, ενώ οι συντακτικές λεπτομέρειες της γλώσσας ακολουθούν.
-Κάθε ενότητα παρουσιάζει ένα πρόβλημα και στη συνέχεια αναλύει τα νέα χαρακτηριστικά της γλώσσας του MATLAB που είναι απαραίτητα για την επίλυσή του. Η λύση ακολουθείται από μια "συζήτηση" που αφορά κάποιο σχετικό, ευρύτερο ζήτημα της υπολογιστικής επιστήμης και τεχνολογίας.
-Συνολικά, τα παραδείγματα, οι συζητήσεις και οι 300+ ασκήσεις δίνουν την απαραίτητη διαίσθηση για τη διαδικασία της διακριτοποίησης και την ολοκληρωμένη αντίληψη για έννοιες όπως η διάσταση, η ανακρίβεια, η οπτικοποίηση, η τυχαιότητα και η πολυπλοκότητα. Έτσι δημιουργείται μια ουσιαστική βάση για πιο προχωρημένα μαθήματα σε περιοχές της υπολογιστικής επιστήμης και τεχνολογίας.
-Η συνεχής αλληλεπίδραση μεταξύ προγραμματισμού και μαθηματικών ενισχύει την ικανότητα των φοιτητών να σκέπτονται αριθμητικά και γεωμετρικά.
Το βιβλίο αυτό ενδείκνυται για την εκμάθηση του MATLAB σε οποιοδήποτε επίπεδο. Ειδικά για τους προπτυχιακούς φοιτητές με μαθηματική ωριμότητα στο επίπεδο του εισαγωγικού Λογισμού, αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εφόδιο, κυρίως στην προετοιμασία τους για πιο προχωρημένα μαθήματα στην πληροφορική και τα υπολογιστικά μαθηματικά.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789609732000
Εκδότης Da Vinci
Έτος έκδοσης 2012
Σελίδες 520