Εικόνα από Το XeLaTeX για αρχάριους

Το XeLaTeX για αρχάριους

ISBN: 9789606450716
Ένα βιβλίο για τον νέο χρήστη του XeLaTeX, μιας μοντέρνας έκδοσης του LaTeX με στόχο να καλύψει τις βασικές του ανάγκες.
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Ένα βιβλίο για τον νέο χρήστη του XeLaTeX, μιας μοντέρνας έκδοσης του LaTeX με στόχο να καλύψει τις βασικές του ανάγκες. Η παρουσίαση των διαφόρων θεμάτων γίνεται με απλό και εύληπτο τρόπο και συνοδεύεται από πολλά παραδείγματα. Γίνεται εμπεριστατωμένη αναφορά σε θέματα σύνταξης απλών κειμένων, επιστημονικών κειμένων και παρουσιάσεων ή αναρτήσεων σε συνέδρια (πόστερ). Αναπτύσσονται όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο νέος χρήστης του LaTeX σχετικά με τις γραμματοσειρές και τη στοιχειοθεσία κειμένου. Τέλος, περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία δημιουργίας όμορφων και χρηστικών γραφικών με πλήθος παραδείγματα και εφαρμογές σε γραφικές παραστάσεις, πίνακες και σχήματα. Σκοπός του βιβλίου –με την αρωγή ενός εκτεταμένου ευρετηρίου όρων– είναι να διευκολύνει τον αναγνώστη και χρήστη να στοιχειοθετεί απλά κείμενα, εργασίες, παρουσιάσεις συνεδρίων ή σεμιναρίων, άρθρα, βιβλία, ακόμη και διδακτορικές διατριβές.

Το XeLaTeX δεν είναι απλώς ένας επεξεργαστής κειμένου. Είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα στοιχειοθεσίας. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η φορητότητα, καθώς μπορεί να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα. Τα πηγαία αρχεία του γράφονται σε έναν απλό συντάκτη κειμένου, έχουν αντοχή στον χρόνο και μπορούν να ανακληθούν ανά πάσα στιγμή. Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι δυνατότητες, αρκεί να σκεφτούμε πόσα αρχεία μας έχουν «αδρανοποιηθεί» μετά από τις αλλαγές και αναβαθμίσεις γνωστών επεξεργαστών κειμένου.

Περιεχόμενα:

  • Εισαγωγή
  • Το ξεκίνημα
  • H βασική δομή ενός εγγράφου
  • Ρυθμίζουμε το έγγραφό μας
  • Συγγραφή επιστημονικού κειμένου
  • Πίνακες και εικόνες
  • Δημιουργία αφισών
  • Δημιουργία παρουσίασης
  • Δημιουργία σχημάτων
  • Βιβλιογραφία & ευρετήρια

Ο Απόστολος Συρόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου στη Φυσική, μεταπτυχιακού τίτλου M.Sc. στην Πληροφορική και PhD στη Θεωρητική Επιστήμη των H/Υ. Έχει συγγράψει ή συν-συγγράψει 10 βιβλία και πάνω από 60 επιστημονικές εργασίες και άρθρα. Διετέλεσε μέλος της επιστημονικής επιτροπής πολλών συνεδρίων.

Ο Αναστάσιος Δήμου είναι κάτοχος πτυχίου στα Μαθηματικά και ενός μεταπτυχιακού τίτλου MEd στη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων. Εργάστηκε επί σειρά ετών ως φροντιστής και έχει συγγράψει δύο βιβλία Μαθηματικών για υποψηφίους ΑΕΙ. Συνεργάστηκε με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως αξιολογητής εκπαιδευτικού λογισμικού στο πλαίσιο του Προγράμματος Κίρκη. 

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789606450716
Εκδότης Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης 2020
Σελίδες 344