Εικόνα από Υπηρεσίες υγείας - Β' τόμος

Υπηρεσίες υγείας - Β' τόμος

ISBN: 9789604613236
Οργάνωση και Διοίκηση, Αποδοτικότητα, Ποιότητα Όπως και οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση, οι οργανισμοί Υγείας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της στενότητας πόρων. Ουσιαστικά, δηλαδή, τα ιατρεία, τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας και οι κλινικές κατανέμουν τους περιορισμένους συντελεστές παραγωγής που διαθέτουν σε εναλλακτικές χρήσεις, προσφέροντας υπηρεσίες Υγείας σε ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ασθενών, που επιζητά ποιοτικές υπηρεσίες με μικρό κόστος.
  Χρόνος παράδοσης: Παράδοση σε 4-10 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Οργάνωση και Διοίκηση, Αποδοτικότητα, Ποιότητα

Όπως και οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση, οι οργανισμοί Υγείας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της στενότητας πόρων.
Ουσιαστικά, δηλαδή, τα ιατρεία, τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας και οι κλινικές κατανέμουν τους περιορισμένους συντελεστές παραγωγής που διαθέτουν σε εναλλακτικές χρήσεις, προσφέροντας υπηρεσίες Υγείας σε ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ασθενών, που επιζητά ποιοτικές υπηρεσίες με μικρό κόστος.

Για να αντεπεξέλθουν, οι οργανισμοί Υγείας επιβάλλεται να αφομοιώσουν και να εφαρμόσουν παραδοσιακές και σύγχρονες θεωρίες οργάνωσης καθώς και αρχές αποδοτικότητας και ποιότητας.

Τα θέματα αυτά θίγονται στο βιβλίο αυτό, το οποίο αποτελεί τον δεύτερο από δύο τόμους (οι οποίοι όμως παραμένουν αυτόνομοι), και εξετάζει τις παραδοσιακές αρχές και τις σύγχρονες τάσεις Οργάνωσης και Διοίκησης και τις εφαρμογές τους στους οργανισμούς Υγείας και ορίζει τις έννοιες και τις διαστάσεις της αποδοτικότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας.


Η Μαρία Καλογεροπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο καθηγητής Πάνος Μουρδουκούτας είναι συγγραφέας δεκαπέντε βιβλίων με θεματολογία που εκτείνεται από την επιχειρηματικότητα έως τις διεθνείς επιχειρήσεις. Διδάσκει και πραγματοποιεί έρευνα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο πανεπιστήμιο Long Island της Νέας Υόρκης, και στο πανεπιστήμιο της Ναγκόγια στην Ιαπωνία. Παράλληλα, δημοσιεύει άρθρα σε επαγγελματικά επιστημονικά περιοδικά και έντυπα, συμπεριλαμβανομένων των New York Times, Journal of Risk and Insurance, Barron’s, Edge Singapore και European Business Review. Έχει διακριθεί με το βραβείο Literati Club Award for the Highly Commented Author (Ηνωμένο Βασίλειο).

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789604613236
Εκδότης Κλειδάριθμος
Έτος έκδοσης 2009
Σελίδες 216