Εικόνα από Υποδείγματα Εμπορικού Δικαίου

Υποδείγματα Εμπορικού Δικαίου

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
ISBN: 9789606228209
Το έργο «Υποδείγματα Εμπορικού Δικαίου»περιλαμβάνει 81 υποδείγματα δικογράφων, που συνοδεύονται από ευσύνοπτες, αλλά πλήρεις επιστημονικές παρατηρήσεις επί των νομικών ζητημάτων που το κάθε υπόδειγμα θίγει.
  Χρόνος παράδοσης: Άμεση παραλαβή / Παράδοση 1 έως 3 ημέρες
υπό την προϋπόθεση ύπαρξης του βιβλίου από τον εκδότη

Σύνοψη

Η ανίχνευση εκείνων των κρίσιμων στοιχείων, που πληρούν την υπόσταση του συγκεκριμένου, εκάστοτε, προς εφαρμογήν κανόνα, συνιστά για τον σημερινό πολυπράγμονα νομικό και δικηγόρο της πράξης μια εργασία, η οποία είναι επίπονη και χρονοβόρος, διότι πρέπει αυτός να εντρυφήσει τόσο στη νομολογία, όσο και στη σχετική θεωρία που τυχόν υφίσταται για την ερμηνεία των κανόνων δικαίου και την εξειδίκευση των επιμέρους αόριστων νομικών εννοιών. Μόνον έτσι μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ο δικηγόρος ότι έχει κατανοήσει ορθά το ακριβές περιεχόμενο του νόμου, την εφαρμογή του οποίου ζητά με το προς τούτο συντασσόμενο αγωγικό δικόγραφό του, ο δε δικαστής στην κατάστρωση αιτιολογιών και διατακτικού της απόφασης.

Στην αντιμετώπιση της άμεσης και επιτακτικής ανάγκης για μια πρώτη προσέγγιση φιλοδοξούν να συνδράμουν τα ανά χείρας υποδείγματα, ως το κατάλληλο προς τον σκοπό αυτόν «όχημα». Με τα υποδείγματα ο νομικός της πράξης κερδίζει χρόνο, διεισδύει ταχύτερα στον σχετικό νομικό προβληματισμό που έχει ενώπιόν του και που επείγεται να επιλύσει, χωρίς να αναλίσκεται σε μακροχρόνιες αναζητήσεις της νομολογίας και της θεωρίας με τις πλείστες διχογνωμίες τους. Εδώ ελλοχεύει όμως ο μεγάλος κίνδυνος: τα υποδείγματα δεν μπορούν να καταστούν ο «τυφλοσούρτης» για μια έτοιμη λύση, σε κάθε περίπτωση. Χρειάζονται οι αναγκαίες προσαρμογές.

Η επιτυχία του εγχειρήματος έγκειται στους άξιους συνεργάτες του έργου, οι οποίοι είναι όλοι τους επίλεκτοι της πράξης και της θεωρίας, με εμπειρία και βαθιά γνώση στους τομείς με τους οποίους και ασχολήθηκαν.

Χαρακτηριστικά

ISBN 9789606228209
Εκδότης Νομική Βιβλιοθήκη
Έτος έκδοσης 2019
Σελίδες 912